1962

Ilkka lähtee kesäkuussa kuukaudeksi englanninkielen kurssille Manchesteriin, Englantiin. Siellä hän rakastuu sydänjuuriaan myöten paikalliseen englanninkielen opettajattareensa. Romanssi päättyy, kun Ilkka palaa takaisin Suomeen.

1963

Ilkka lopettaa koulunkäynnin keväällä. Magda-äiti, Ilkka ja Pekka muuttavat Katajanokalta Vallhallankatu 4:ään, Töölöön. Kesä mene pullakuskina Primulassa. Joulukuussa Ilkka pääsee tullaajan apulaiseksi Rakeen. Hän harjoittelee entisen koulunsa kellarissa Electric Five-nimisen bändin kanssa. Kokoonpanossa soittavat Ilkan lisäksi Hasse Walli, Eklundin veljekset ja Håkan Mansner. Islanders-yhtye harjoittelee samassa kellarissa. Islanders-yhtyeen jäsenet pyytävät Ilkkaa laulusolistiksi ja joulukuussa hän suostuu.

1964

Alkuvuosi edelleen tullaajan apulaisena Rakessa. Danny & Islanders perustetaan. Yhtyeen alkuperäisessä kokoonpanossa soittavat Kaj Wallin (basso), Stig Selin (kitara), Pepe Willberg (kitara) ja Erkki Tanninen (rummut). Islanders-rumpalit kuitenkin vaihtuvat: Tanninen lähtee ja tilalle tulee nykyään huippukitaristina tunnettu Hasse Walli. Sitten Walli lähtee ja tilalle tulee Antero (Ande) Päiväläinen. Sen jälkeen vuorottelevat Päiväläinen ja Martin Brushane.
Ilkka ottaa käytöön Danny taiteilijanimen. Nimen lähtökohtana on heprealainen “Jumala on minun tuomarini”.
Dannyn Joan Baezin albumilta löytämä “East Virginia” ja kappale nimeltä “Hey Boba Lou” levytetään helmikuussa Scandian studiolla, Kulttuuritalolla.
“East Virginia” single-hitti ilmestyy! Maaliskuun 16.päivä (almanakassa ko.päivä on Ilkan nimipäivä) se voittaa Jaakko Jahnukaisen vetämän levyraadin. “East Virginia” kipuaa myös Yleisradion suositun “8 kärjessä” ohjelman kärkeen.
Danny & Islanders ja Cay & The Scaffolds soittavat täydelle katsomolle jäähyväiskeikalla 14.10. Paasitalolla, Helsingissä. Niin Dannyn kuin niinikään “inttiin” lähtevän Cay’n pitkät hiukset lyhenevät puolustusvoimien määräämien standardien mukaisiksi.Kyseessä on Danny & Islanders-kokoonpanon viimeinen keikka.
Danny lähtee suorittamaan asevelvollisuuttaan Dragsvikin varuskuntaan, Tammisaareen 15. päivä lokakuuta.


1965

Danny on Reserviupseerikoulussa 23.4.-24.7. kurssilla numero 118. Hän palaa vänrikkinä siviiliin 10. päivä elokuuta.
1966

Dannyn ensimmäinen show lähtee tien päälle. Show kulkee nimellä TIMANTINKOVA DANNY-SHOW. Solisteina ovat Danny, Anki Lindqvist, Antti Einiö ja Tapio Tammilehto. Juontajina Jyrki Hämäläinen ja Kari Åkerberg.
Danny, Pekka ja Magda-äiti muuttavat Pohjoiskaari 37:ään, Lauttasaareen. Danny ajelee punaisella Triumph TR 4-avoautolla, jonka rekisterinumero on AZI-66.
Danny perustaa D-Tuotanto Ky:n 16. päivä syyskuuta. Ura yksityisyrittäjänä alkaa Dannyn ollessa 23-vuotias.
“SE VOI OLLA TOISINKIN PÄIN” -albumi ilmestyy.Sisältää mm. kappaleet “Se Voi Olla Toisinkin Päin” (It Ain’t Necessarily So), “Amanda Mio”, “Työlaulu” (Work Song), “Vaaksa Vaaraa Vain” (Secret Agent Man) ja “Kaikki Rakkauteni” (All My Loving).
Levy-yhtiö on Scandia-Musiikki Oy.
Danny vastaanottaa Iskelmä-lehden ylennysmerkin suosituimpana laulajana.1967

Dannyn toinen show on nimeltään MUSTAA JA VALKOISTA.
Solisteina ovat Danny, Katri-Helena ja Anki Lindqvist. Juontajina Jyrki Hämäläinen ja Kari Åkerberg. Show kuljettaa mukanaan omaa generaattoria ja lavaa sekä omia valonheittäjiä ja dia-projektoreita. Kyseessä on ensimmäinen D-Tuotannon myymä ja markkinoima kesäkiertue.
Miesten Muotineuvosto ry yhteistoiminnassa julkisen sanan kanssa valitsee Dannyn Suomen parhaiten pukeutuvien miesten joukkoon.
Danny vastaanottaa jälleen Iskelmä-lehden ylennysmerkin suosituimpana laulajana.

1968

Kolmas Danny-show on SYNDIKAATTI TEKEE SUURRATSIAN. Kyseessä on nk. Coca-Cola-kiertue eli maamme ensimmäinen sponsoroitu kiertue 15.3.-15.5.1968. Solisteina olivat Danny, Irina Milan, Kirka ja Seidat. Juontajina Jyrki Hämäläinen ja Kari Åkerberg.
Samaan vuoteen mahtuu toinenkin show, jonka nimi oli ROCK SIDE STORY (eli KALLIO JA SÄMPYLÄ vuonna 1968). Solisteina olivat Danny, Irina Milan, Kirka ja Ulla & Tiina Juontajina Jyrki Hämäläinen ja Kari Åkerberg.
Danny esiintyy Speden “Seitsemän Kertaa Seitsemän” elokuvassa.
ROCK SIDE STORYN aikana Vehmassalmen lavalla tapahtuu vakava räjähdysonnettomuus.
Dannylle luovutetaan keväällä Cannesissa, Ranskan Rivieralla äänitealan arvostettu Midem Trophy-palkinto (Suomen eniten levyjä myynyt artisti ‘67).
Danny voittaa Suosikki-lehden Grand Prix-äänestyksen ja vastaanottaa palkintona suosituimmalle miespuoliselle laulusolistille ojennettavan “Vuoden Laulajapatsaan” tunnustuksena työstä kevyen musiikin hyväksi.
Danny osallistuu O-Globo-Tv-yhtiön järjestämiin pop-laulun maailmanmestaruuskilpailuihin Rio de Janeirossa, Brasiliassa 24.9.-14.10.1968. Kilpailijoita on viitisenkymmentä eri puolilta maailmaa. Mukana mm. Paul Anka, joka voitti ko. kilpailun.

1969

Kaksi show-pakettia: THE WILD WESTERN SHOW (JAMES JAMIT), joka kiertää Suomea 10.3.-15.4. ja SUPERDANNY (KESÄN ‘69 SUURSHOW), joka oli tien päällä koko kesän. The Wild Western show’n solisteina olivat Danny, Gugi & Pia ja Raya. Juontajina Jyrki Hämäläinen ja Kari Åkerberg.
SUPERDANNYN solisteina olivat Danny ja Päivi Paunu, juontajana Jyrki Hämäläinen.
Danny-show vierailee Ruotsin television suosituimmassa musiikkiohjelmassa nimeltä Diggartime. Ohjelmistoon kuuluu mm. ” House Of The Rising Sun” ja otteita ROCK SIDE STORY show’sta.
Danny esiintyy Speden elokuvassa “Näköradiomiehen Ihmeelliset Seikkailut”.
“DANNY” -albumi ilmestyy. Se sisältää mm kappaleet “Se Eikö Todista Että Muutuin” (If I Promise), “Pieni Sana”, “Rebekka”, “Seitsemän Kertaa Seitsemän”, “Sua Kutsun Maarit”, “Salattu Suru”( My Heart Must Do The Crying).
Levy-yhtiö on Scandia-Musiikki Oy (Nyk. Fazer Records). Toinenkin “DANNY”-niminen albumi ilmestyy. Mukana mm. “Pistolero”, “Tuuliviiri” ( Mulino A Vento), “Aaveratsastajat” (Riders In The Sky) ja “Kadonnut Rakkain” (Lost Girl).
Levy-yhtiö on Scandia-Musiikki Oy.
Danny vastaanottaa Suosikki Grand Prix-palkinnon.
Danny ja Cliff Richard Lontoossa 1969


Danny-story